Kameron: Britanci nisu zadovoljni stanjem u EU

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u razgovoru s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, da Britanci nisu zadovoljni "statusom kvo" i da su Evropskoj uniji potrebne promene.

Razgovor između Kamerona i Junkera bio je usmeren na reformisanje EU i preispitivanje veza Velike Britanije i Brisela, saopštila je portparolka britanske vlade, prenosi Tanjug.

Junker je u razgovoru ponovio da želi da postigne fer dogovor za Britaniju i da za to traži pomoć, a dvojica zvaničnika dogovorila su se da i ubuduće treba da razgovaraju, kako bi pronašli rešenje, preneo je Rojters.

Britanski premijer planira da do kraja 2017. raspiše referendum o članstvu u EU i, kako je rekao, namerava da do tada preispita ulogu svoje zemlje u EU.

Kameron je ranije rekao da se zalaže za ostanak u reformisanoj EU, ali da ništa neće isključiti ako ne bude bilo promena koje traži.

Britanski premijer namerava da sledeće nedelje poseti glavne gradove Danske, Holandije, Francuske, Poljske i Nemačke, gde će liderima izneti svoj stav da je potrebno da se EU reformiše.

Kameron se nada da će lično razgovarati sa svim liderima 27 zemalja članica EU pre sastanka Evropskog saveta krajem juna gde će, kako se očekuje, detaljnije izneti svoj plan reformi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво