Putin: Rusija druga na svetu po izvozu oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je izvoz ruskog oružja premašio vrednost od 15,5 milijardi dolara u 2014. godini i da je Rusija na drugom mestu u svetu među izvoznicima oružja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sastanku Komisije za vojnu i tehničku saradnju da je prošlogodišnji rezultat pokazao da je izvoz ruskih vojnih proizvoda premašio 15,5 milijardi i da je na tom nivou u protekle tri godine, prenosi Tanjug.

Prema rečima ruskog predsednika, Rusija čvrsto drži drugo mesto na listi svetskih izvoznika naoružanja i vojne opreme.

Putin ističe da je to odlično dostignuće na kompleksnom tržištu koje se dinamično razvija.

Prema podacima međunarodnih institucija, prvo mesto na globalnoj pijaci naoružanja drže Sjedinjene Američke Države sa udelom od 31 odsto, dok je Rusija druga, prenela je ruska agencija Tas.

"Rusija je na drugom mestu sa udelom od 27 odsto tržišta, a svi drugi su daleko iza", dodao je Putin.

Predsednik Rusije pohvalio je domaće proizvođače naoružanja i najnaprednijeg oružja koji se uspešno takmiče na svetskoj pijaci.

"Dozvolite mi da istaknem da su postignuti indikatori i rezultat sistematskog rada na promovisanju ruske tehnologije i proizvoda u oblasti vojne i tehničke saradnje. Prošle godine, naši vojni proizvođači učestvovali su na 24 međunarodne izložbe i naši proizvodi su prodati u 62 države. Pored toga, imamo sporazume o vojnoj i tehničkoj saradnji sa 91 zemljom", rekao je Putin.

Ruska Komisija za vojnu i tehničku saradnju održala je drugi sastanak ove godine.

Putin je predložio da na sastanku treba da se sumiraju rezultati za 2014. godinu i iznesu planovi za period od tri godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво