Poplave pogodile Teksas i Oklahomu

Najmanje tri osobe su izgubile život, a na stotine kuća je uništeno u polavama koje su pogodile Teksas i Oklahomu, saopštile su lokalne vlasti, uozoravajući da će se velike kiše nastaviti.

U teksaškom gradu San Markos stanovnicima je u ranim jutaranjim satima izdato naređenje da napuste svoje kuće, pošto su poplavne vode preteći porasle, nakon snažnih pljuskova koji su obično suve ulice pretvorili u krivudave reke, prenosi AFP.

Pošto su kamioni i automobili potopljeni, ljudi su koristili ležaljke na naduvavanje da bi plutali niz ulice, navodi Tanjug.

Oko 400 kuća u okolini je uništeno, pa su lokalne vlasti otvorile privremena skloništa za stanovnike koji nisu mogli da se vrate kućama.

Pored poslatih poruka, policajci i vatrogasci idu od vrata do vrata da građane obaveste o evakuaciji.

Reka Blanko brzo raste i probila je rekordni nivo, zabeležen 1920-ih godina, navedeno je u saopštenju grada.

Vođa vatrogasaca Ken Bel je rekao da je najmanje jedna osoba poginula, a traga se za još tri nestale.

U Oklahomi, severno od Teksasa, dve osobe su izgubile život. Jedan vatrogasac je poginuo u Klermoru kada ga je zahvatila oluja dok je bio u akciji spasavanja, kao i jedna žena u Talsi, pošto je njen auto skliznuo sa puta.

Nacionalna meteorološka služba je upozorila da se očekuju jake kiše u velikom potezu centralnih i južnih ravnica prema dolini Misisipija. Moguća su tornada i razarajući vetrovi, kao i dodatne poplave, prenosi AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво