Pronađene masovne grobnice migranata u Maleziji

U Maleziji pronađene masovne grobnice sa, kako se veruje, telima stotine migranata iz Mjanmara i Bangladeša.

Prema pisanju lista Utusan Malezija, policija je na dve lokacije u severnoj malezijskoj pokrajini Perlis, na granici sa Tajlandom, pronašla 30 velikih grobnica u kojima se nalaze ostaci stotina ljudi, prenosi Tanjug.

Malezijski ministar unutrašnjih poslova Zahid Hamidi potvrdio je postojanje masovnih grobnica migranata pošto su pronađena brojna tela na severu zemlje u blizini kampova trgovaca ljudima, objavljeno je na sajtu lista Star.

Zahid je rekao da su masovne grobnice migranata pronađene duž granice sa Tajlandom.

"Ali ne znam koliko ih ima. Verovatno ćemo pronaći još tela", rekao je Zahid, prenela je agencija AFP. 

List Star je objavio da je u samo jednoj masovnoj grobnici u petak pronađeno gotovo stotinu tela, prenosi Rojters.

Jedan neimenovani policijski zvaničnik je, takođe, rekao da se na lokaciji masovnih grobnica nalaze policijski komandosi i forenzički eksperti i dodao da zasad nije poznato koliko ima tih grobnica, niti koliko je tela pronađeno.

Pored toga, nije jasno da li tela pripadaju članovima muslimanske manjine iz Mjanmara, Rohingjama, rekao je anonimni policijski zvaničnik.

Sever Malezije se nalazi na putu kojim krijumčari dovode ljude u jugoistočnu Aziju brodom iz Mjanmara. Većina tih izbeglica su Rohingje, koji tvrde da su u Maleziji izloženi progonu, ali ima i dosta Bangladežana u potrazi za poslom.

Ovog meseca je više od 3.000 migranata, uglavnom iz Mjanmara i Bangladeša, brodovima stiglo u Maleziju i Indoneziju, nakon što su neki od njih proveli više dana na otvorenom moru jer nijedna zemlja nije htela da ih primi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи