Napad talibana na policiju

Talibanski pobunjenici napali su 10 policijskih punktova na nestabilnom jugu i ubili najmanje 10 policajaca, dok je 16 ranjeno, saopštile su avganistanske vlasti.

Direktor Zajedničke kancelarije za koordinaciju provincije Helmand Muhamed Ismail Hotaki rekao je da su talibanski borci napali 10 policijskih punktova u Sangin distriktu i da su talibani zarobili tri takva punktova i nastavili sa napadima, prenosi Tanjug.

Hotaki je potvrdio da je u napadima ubijeno najmanje 10 policajaca i ranjeno 16, mada je zamenik policije distrikta Hadži Bari rekao da su pronašli tela najmanje 13 ubijenih policajaca i da je 15 ranjeno, prenela je agencija AP.

"Imamo kontrolu nad 80 odsto kontrolnih punktova i trenutno se borimo sa talibanima na dva kontrolna punkta. Broj talibana je veći i oni nas napadaju punom snagom, a ovaj nivo sile pokazuje da su u dobroj poziciji da udare", rekao je Beri.

Avganistanske snage bezbednosti se bore protiv talibana u provinciji Helmand skoro tri meseca posle pokretanja operacije s ciljem da pokažu svoju snagu pobunjenicima pred dolazak toplog vremena i očekivanog početka njihovih intenzivnih akcija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара