Stejt department objavio mejlove Hilari Klinton

Stejt department je objavio mejlove Hilari Klinton za koje republikanci veruju da mogu da bace svetlo na način na koji je američka administracija reagovala na napad u libijskom gradu Bengaziju. Tada su poginula četvorica Amerikanca.

U saopštenju Stejt departmenta navode da je 296 mejlova postavljeno onlajn, prenosi Tanjug.

"Mejlovi koje objavljujemo ne menjaju suštinske činjenice niti naše razumevanje događaja pre, tokom ili posle napada", kaže portparol Stejt departmenta Meri Harf. 

Iz Federalnog istražnog biroa poručuju da oznake tajnosti na ta dokumenta treba vratiti odmah nakon procene.

U napadu na američki konzulat u Bengaziju 2012. godine, za koji se smatra odgovornim ekstremistička grupa Ansar el Šarija, poginuo je ambasador SAD u Libiji Džej Kristofer Stivens i još trojica američkih zvaničnika.

Komisija, koju je formirao Kongres u kome republikanci imaju većinu, istražuje ovaj napad. Navodi da je američka administracija, u kojoj je Klintonova tada bila državni sekretar, prikrila prave okolnosti tog događaja.

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isključivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u periodu od 2009. do 2013. godine, kada je bila na funkciji državnog sekretara SAD.

Ona je u decembru Stejt departmentu predala oko 30.000 mejlova u štampanoj formi. Tim Stejt departmenta radio je na digitalizaciji i proveri mejlova, kako bi poverljive ili osetljive informacije bile zatamnjene, navodi AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара