Holadnija, delimična zabrana burki

Muslimankama će nošenje vela na javnom mestu delimično biti zabranjeno, odlučila je Vlada Holandije. Odluku tek treba da odobri Skupština Holandije.

Odeća koja prekriva lice biće zabranjena u školama i drugim obrazovnim institucijama, u bolnicama i domovima zdravlja, kao i u vladinim institucijama i u gradskom prevozu, prenosi Beta.

Zabrana se neće odnositi na ulicu, već samo u "određenim situacijama u kojima je važno videti lice iz bezbednosnih razloga", kaže premijer Mark Rute i dodaje da razlozi zabrane nemaju veze sa verom.

"Tražili smo najbolju ravnotežu između slobode odevanja i važnosti uzajamne komunikacije tokom koje možemo da vidimo lice osobe sa kojom kontaktiramo", ističe Rute.

Žene koje ne budu poštovale budući zakon biće kažnjene novčanom kaznom od 405 evra.

Holandska televizija javlja da u Holandiji muslimanski veo nosi svega 100 do 500 žena, i to ne stalno.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво