Spaseno 208 migranata iz Bangladeša

Mjanmarska mornarica izvela je svoju prvu operaciju spasavanja migranata sa brodova i na obalu prebacila 208 ljudi.

Operacija Mjanmarske mornarice izvedena je u trenutku rastućeg pritiska međunarodne zajednice na Mjanmar da se uključi u rešavanje regionalne migrantske krize, prenosi Tanjug.

"Brod mornarice je pronašao dva broda patrolirajući 21. maja", rekao je za AFP lokalni zvaničnik Tin Maung Sve iz zapadne države Rakin, dodajući da je na brodovima bilo oko 200 "Bengalaca".

Izraz "Bengalac" često koriste mjanmarski zvaničnici u pežorativnom smislu, kada govore o mulimanskoj manjini - Rohingi, u svojoj zemlji kojih ima 1,3 miliona, ali koji nisu priznati kao građani.

"Svih 208 spasenih su iz Bangladeša", rekao je Maung Sve.

Ministri spoljnih poslova Malezije i Indonezije, dve zemlje koje su destinacija za Rohinge koji beže od progona, sastali su se sa predstavnicima Mjanmara i razgovarali o problemu migranata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи