Pobunjenici zauzeli bolnicu u Siriji

Sirijski pobunjenici, među njima i pripadnici Nusra fronta povezanog sa Al Kaidom, zauzeli su bolnicu od vladinih snaga koju su držali pod opsadom od kraja aprila.

Nusra front je saopštio da su vladine snage napustile bolnicu u blizini grada Džisr el Šugur u provinciji Idlib, prenela je nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

"Mudžahedini (sveti ratnici) ih jure", saopštio je Nusra front na Tviteru.

Sirijska vlada se još nije oglasila tim povodom, a Opservatorija navodi da pobunjenici u potpunosti kontrolišu bolnicu, preneo je Rojters.

U bolnici na severozapadu Sirije bilo je pod opsadom oko 150 pripadnika režimskih snaga i nekoliko desetina civila.

Sirijska televizija je javila da su se sirijski vojnici izbavili iz blokade.

"Heroji bolnice Džisr el Šugur su izvan bolnice", javila je televizija navodeći da su snage koje su branile bolnicu izvele "taktički manevar" i "uspešno razbili opsadu".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи