Kameron traži korenite reforme EU

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je uoči evropskog samita u Rigi da će pre referenduma o članstvu Velike Britanije u EU tražiti korenite reforme Unije.

"Biće uspona i padova", rekao je Kameron novinarima uoči skupa lidera država članica EU sa šefovima država i vlada šest bivših sovjetskih republika, preneo je Tanjug.

Kameron je najavio da će pre nego što za dve godine raspiše referendum insistirati na promeni Lisabonskog sporazuma kako bi London dobio veća ovlašćenja u odnosu na Brisel.

"Za neke stvari će vam reći da su moguće, a sutra da nisu, ali jedna stvar ostaje: moja odlučnost da Britancima isporučim reformisanu EU, tako da na referendum donesu ispravnu odluku", rekao je britanski premijer.

Većina analitičara smatra da će Kameron teško ostvariti reforme koje je obećao, jer je za izmenu Lisabonskog sporazuma neophodna saglasnost svih 28 članica EU.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво