Novi napad na ambasadu Rusije u Damasku

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene kada su minobacačke granate pale u blizini ruske ambasade Rusije u Damasku, javila je "Rusija danas".

Kako se navodi, sve žrtve su Sirijci, a poginuo je pripadnik obezbeđenja ambasade, prenosi Tanjug.

Sirijska novinska agencija Sana je, pozivajući se na policijske izvore, navela da je granatirana oblast u Damasku gde se nalazi ambasada. Dodaje se i da su sve žrtve civili.

Ovo je drugi put ove nedelje da su minobacačke granate pale u blizini sedišta ruske ambasade u sirijskoj prestonici.

Prethodni put se to dogodilo u utorak, ali tada nije bilo žrtava. Jedna granata je pogodila zgradu, a druga je pala u blizin glavnog ulaza ambasade.

Sirijske vlasti su posle prvog napada odmah reagovale, obećavši da će preduzeti neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost u ambasadi.

Ruska ambasada u Damasku je napadnuta i u januaru, kada je granata upala kroz krov zgrade.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je pre dva dana napad na ambasadu Rusije u Damasku kao teroristički čin, zatraživši da odgovorni za njega krivično odgovaraju.

A četrdeset pobunjenika poginulo je u napadu sirijskih snaga na njihovu bazu u severnom gradu Alepu, saopštila je nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

"Najmanje 40 pobunjenika iz islamističkih frakcija, uključujući i trojicu lidera, poginuli su kada je sirijska armija bacila bure-bombu i ispalila raketu na njihovu bazu u kvartu El Šar u gradu Alepu", navedeno je u saopštenju Opservatorije, koje je prenela agencija Frans pres.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се