Porošenko: Ukrajina u pravom ratu s Rusijom

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da je njegova zemlja "u pravom ratu" s Rusijom i da bi Ukrajinci trebalo da se pripreme za veliku rusku ofanzivu.

Petro Porošenko je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao i da ne veruje svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, ali da nema drugu mogućnost osim da pregovara s njim, prenosi Tanjug.

"Mogu li da budem potpuno otvoren: ovo nije borba sa separatistima koje Rusija podržava, ovo je pravi rat s Rusijom", rekao je Porošenko.

Kako kaže, sama činjenica da su Ukrajinci uhapsili vojnike regularnih ruskih specijalnih snaga je jak dokaz za to.

Upitan da li se plaši ruske ofanzive na leto, Porošenko je odgovorio potvrdno.

"Mislim da pripremaju ofanzivu i da bi trebalo da budemo spremni. Mislim i da im ne dajemo ni najmanju šansu za provokaciju. Za to će u potpunosti biti odgovorni oni", navodi predsednik Ukrajine.

Porošenko dodaje da, iako ne veruje Putinu, nema drugu mogućnost nego da veruje u diplomatiju.

Ukazuje i da strahuje da neki delovi Ukrajine neće moći da budu preuzeti od separatista samo vojnim sredstvima, što znači da je diplomatija jedino rešenje.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара