Indonezija, ribarima zabranjeno da spasavaju migrante

Indonežanske vlasti zabranile su ribarima u provinciji Aceh da spasavaju migrante sa brodova nedaleko od obale, čak i ukoliko se dave, prenosi Bi-Bi-Si.

Lokalni žitelji spasili su tokom prošle nedelje najmanje 700 migranata iz Bangladeša i Mjanmara čime je broj migranata u kampovima povećan na 1.500, prenosi Tanjug.

Agencije za pomoć navode da su ljudi na brodovima neuhranjeni i u lošem stanju, kao i da im je neophodno odmah pružiti pomoć.

Migranti koji su uspeli da se ''dokopaju'' obale rekli su da su morali da se bore za hranu na brodu.

Novinar Bi-Bi-Sija Martin Pejtins preneo je da je većina davala izjave bez otkrivanja svog identiteta, iz straha da će ih vlada kazniti.

Jedan od ribara izjavio je za britanski radio da će uprkos upozorenjima vlade nastaviti da spasavaju migrante jer su to "ljudska bića kojima je neophodna pomoć''.

Portparol vojske Fuad Basija naglasio je da ribari mogu da odnesu vodu, hranu i gorivo migrantima, kao i da pomognu u popravci broda, ali da bi se njihovo dovođenje do obale smatralo ilegalnim ulaskom u Indoneziju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво