Kijev objavio snimak zarobljenog vojnika

Kijev tvrdi da je zarobljeni vojnik priznao da pripada ruskim snagama, dok Kremlj negira navode da Rusija učestvuje u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Jedan od dvojice ruskih vojnika koji su zarobljeni u Ukrajini dok su se borili na strani proruskih snaga priznao je, na video-snimku koji je danas objavljen, da je bio u sastavu obaveštajne misije ruskih specijalnih snaga, prenosi Tanjug.

Zarobljeni vojnik, koji tvrdi da je poručnik iz grada Toljatija u centralnoj Rusiji, ispričao je da je bio u grupi od 14 članova koja je bila na zadatku u blizini Luganska.

Aleksandar Aleksandrov, kako se predstavio vojnik, rekao je da je njegova grupa bila na "osmatračkom" zadatku blizu granice razgraničenja između zaraćenih strana.

"Otkriveni smo. Ja sam ranjen u nogu kada sam pokušao da pobegnem. U grupi je bilo nas 14. Ovde smo već četiri, pet dana", rekao je vojnik na snimku.

Autentičnost snimka nije potvrđena iz nezavisnih izvora, ali ako se utvrdi da je ranjeni vojnik koji je govorio iz bolničkog kreveta zaista bio pripadnik ruske regularne vojske, to bi potvrdilo optužbe Kijeva da ruska armija učestvuje u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinska vojska je juče saopštila da su dvojica ruskih vojnika uhapšena tokom borbi sa pobunjenicima u Ščastji, kod Luganska, gde je jedan ukrajinski vojnik poginuo.

Na pitanje da prokomentariše zarobljavanje dvojice ruskih vojnika, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne može da potvrdi tu informaciju i da ne može ni da ima odgovor na to pitanje.

"I vlada i Ministarstvo odbrane su više puta rekli da u regionu Donjecka nema ruskih vojnika", rekao je Peskov novinarima, preneo je Rojters.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво