Читај ми!

Bombardovano selo u Siriji, više od 50 mrtvih

Najmanje 52 civila poginula, među kojima i sedmoro dece, u vazdušnim napadima na položaje Islamske države u selu Birmale, na severu Sirije. Sirijska opservatorija za ljudska prava opominje da u tom selu žive samo civili i da u njemu nije bilo džihadista. Takođe, najmanje 12 civila poginulo je prilikom granatiranja stambenog kvarta u Alepu, koji se nalazi pod kontrolom vlade.

Direktor Sirisjke opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman rekao je da je u ruševinama i dalje zarobljeno 13 ljudi, prenosi Tanjug.

Među poginulim civilima, u vazdušnim udarima koalicije predvođene američkim snagama u provinciji Alepo, je i sedmoro dece, prenela je agencija AFP.

Rahman je za tu agenciju rekao da se u gradu, udaljenom oko dva kilometra od tog sela, vode borbe između kurdskih snaga i sirijskih pobunjenika protiv boraca Islamske države, ali se u samom selu Birmale nalaze isključivo civili i u njemu nije ni bilo položaja džihadista.

"Nijedan borac Islamske države nije ubijen u ovim vazdušnim napadima, ali je u bombardovanju obližnjeg grada ubijeno najmanje sedam džihadista", rekao je Rahman.

Takođe, najmanje 12 civila, među kojima je dvoje dece, poginulo je kada su sirijski pobunjenici granatirali jedan od vladinih kvartova u Alepu. 

Sirijska državna televizija javila je da su pobunjenici gađali stambeni kvart, pri čemu je ranjeno najmanje 45 ljudi.

Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u napadima pobunjenika na kvartove pod kontrolom vlade ubijeno najmanje petoro ljudi, a da će broj žrtava verovatno biti veći jer ima više teško povređenih. 

Vazdušni udari koalicije na čelu sa SAD u Siriji imaju za cilj da pruže podršku kurdskim borcima koji se bore protiv džihadista u provinciji Alepo, a najviše u pograničnom gradu Kobane, koji se nalazi blizu sela Birmale.

Kurdi su uz podršku koalicije u januaru isterali Islamsku državu iz Kobanea.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара