Читај ми!

Pet žrtava u eksploziji bombe u Avganistanu

Pet civilo poginulo je u eksploziji bombe u jednoj kući u južnoj provinciji Zabul, dok na severu Avganistana traju sukobi talibana i policije.

Predsednik provincijskog saveta Ata Džan izjavio je da su u eksploziji u nedelju veče u okrugu Šinkaj stradali žena i dvoje dece, prenosi Beta.

U severnoj provinciji Kunduz talibanski pobunjenici su se sukobili sa policijom, tri dana pošto su proglasili početak prolećne ofanzive.

Guverner policije Omer Safi izjavio je da ima žrtava na obe strane, ali da nema precizne podatke o njihovom broju, kao i da je policija poslala pojačanje.

Talibani pojačavaju napade na avganistanske snage svakog proleća, kada se otopi sneg što im olakšava prelazak preko planina na granici Avganistana i Pakistana.

Ovogodišnja ofanziva, nazvana "Azm", što na arapskom znači istrajnost, biće prva u kojoj avganistanske snage neće imati pomoć međunarodne borbene misije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи