Читај ми!

Obama: Preispitati rad obaveštajnih službi

Američki predsednik Barak Obama rekao je predstavnicima obaveštajnih službi da želi da se utvrdi da li su potrebne promene u načinu njihovog rada nakon što je objavljeno da su tokom antiterorističke operacije ubijena dvojica humanitarnih radnika koji su držani kao taoci.

Jedan Amerikanac i jedan Italijan, koje je Al Kaida držala kao taoce u pograničnoj oblasti između Pakistana i Avganistana, poginuli su u protivterorističkoj operaciji američkih snaga u januaru, saopštila je juče Bela kuća, prenosi Tanjug.

"Mi ćemo da preispitamo šta se dogodilo. Izvući ćemo lekcije i videti da li se mogu napraviti poboljšanja", istakao je Obama u govoru povodom 10. godišnjice Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe, preneo je Rojters.

Američki predsednik je predstavnicima obaveštajnih službi rekao da ceni njihov rad i razume da ga ne obavljaju olako.

Obama je, takođe, dodao da zna da je njihova služba rešena da spreči gubitak nedužnih života, preneo je AP.

Američki predsednik je istakao da je spremnost njegove administracije da ispita okolnosti iza incidenta i ubistva talaca ono po čemu se SAD razlikuju od drugih nacija, navodi AP.

U operaciji u kojoj su poginuli američki doktor Voren Vajnštajn i Italijan Đovani lo Porto, ubijen je i jedan od vođa Al Kaide, Amerikanac Ahmed Faruk, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Drugi pripadnik Al Kaide Amerikanac Adam Gejdan ubijen je u zasebnoj operaciji, dodaje se u saopštenju, preneo je Rojters.

Obama je izjavio da preuzima "punu odgovornost" za protivterorističku operaciju u januaru i izrazio duboko žaljenje zbog pogibije nedužnih civila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво