Читај ми!

Ukrajina neće pokrenuti vojnu ofanzivu u Donbasu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da snage njegove zemlje neće pokrenuti vojnu ofanzivu u Donbasu, ali je upozorio da će uvesti ratno stanje ako vladine snage budu napadnute.

Vrhovni komandant i predsednik Ukrajine Petro Porošenko je u intervjuu za ukrajinsku televiziju obećao da će poštovati sporazum iz Minska i da neće pokrenuti ofanzivu na istoku ove zemlje, prenosi Tanjug.

Porošenko je naglasio da će sve učiniti da bi se sprečila dalja destabilizacija Ukrajine tokom predstojećih majskih praznika, preneo je Sputnjik.

Predsednik Ukrajine je izrazio nadu da bi mirovne snage ili specijalna misija EU mogla da osigura mir na istoku Ukrajine.

"Nenaoružani članovi tima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju suočeni su sa ozbiljnim problemima. Postoje samo dva načina - ili da se rasporede mirovnjaci ili misija EU koja bi bila spremna da preuzme odgovornost", naveo je Porošenko, prenela je agencija Tas.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво