Читај ми!

Putin: Ne igramo kako drugi sviraju

Rusija je pouzdan partner, vodi nezavisnu politiku na međunarodnoj areni, a unutrašnju u zavisnosti od želje naroda, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu u emisiji "Vesti nedelje".

"Mi smo pouzdan partner, jer ne igramo kako drugi sviraju i ne prilagođavamo se trenutnoj situaciji", istakao je predsednik Rusije i dodao da njegova zemlja ostaje pouzdan partner i ne prilagođava se trenutnoj situaciji u svetu, prenosi Tanjug.

Putin je dodao da "postoji mnogo komponenata koje Rusiji omoućavaju da se smatra vodećom zemljom", prenosi RT.

On je istakao da je Rusija spremna da sarađuje sa SAD, bez obzira na to ko će postati predsednik posle izbora 2016. godine.

"Radićemo sa svakim američkim šefom države koga američki narod izabere", kazao je Putin i dodao: "Mi ne sarađujemo sa određenim pojedincem, već sa jednom od najvećih i veoma uticajnih zemalja", rekao je on, a prenosi Tas.

Putin je takođe rekao da će "zalihe smrtonosne pomoći Izraela Ukrajini samo pogoršati situaciju i povećati broj poginulih". On je to izjavio komentarišući najave da bi Izrael mogao da počne da Ukrajinu snabdeva oružjem, kao odgovor na odluku Rusije da ukine sopstveni embargo na isporuku raketnih protivvazdušnih sistema S-300 Iranu.

To je kontraproduktivno, ako je reč o opasnom oružju, jer će dovesti do novih sukoba i porasta broja ljudskih žrtava, rekao je ruski predsednik.

Putin je rekao i da će, ukoliko se pojavi pitanje da li da se prizna nezavisnost samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk, to pitanje biti razmatrano u skladu sa situacijom u tom trenutku.

Ruski predsednik je zaključio da ne želi sada da govori o tome, jer sve što kaže može biti kontraproduktivno.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво