Читај ми!

Skoro 30 mrtvih u jemenskom gradu Taizu

Najmanje 27 ljudi ubijeno je u jemenskom gradu Taiz, u sukobima lojalista i pobunjenika i vazdušnim napadima koalicije pod komandom Saudijske Arabije.

Stanovnici Taiza, grada na jugozapadu Jemena, uznemireni su eksplozijama i pucnjavom tokom noći u sukobu pristalica predsednika Abedrabo Mansur Hadija, potpomognutih avionima koalicije, i proiranskih šiitskih pobunjenika iz grupe Huta, prenosi Tanjug.

Poginulo je 19 pobunjenika, četiri pripadnika mehanizovane vojne jedinice i još četiri drugih pro-Hadijevih boraca, naveo je neimenovani medicinski izvor, javlja agencija AFP.

Koalicioni avioni juče su izvršili jake vazdušne napade po predsedničkoj palati u Taizu i položajima specijalnih snaga jedinice lojalne bivšem predsedniku Ali Abdulaha Salehu, koje su stale na stranu Huta.

Stanovnici i bezbednosne snage kažu da su se rivalski borci sukobili sinoć u okruzima Aden, dok su pro-Hadijeve snage uz podršku iz vazduha odbili pobunjenike koji su prošle nedelje borili za kontrolu Adenske rafinerije, na 15 kilometara zapadno od tog lučkog grada.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи