Читај ми!

Istanbul, pucnjava ispred sedišta policije

Turske snage bezbednosti ubile su ženu napadača naoružanu bombama i pištoljem, dok je njen saučesnik pobegao nakon što je ranjen u okršaju ispred sedišta policije u Istanbulu. Policajac lakše povređen.

Guverner Istanbula Vasip Sahin potvrdio je turskim medijima da je meta oružanog napada bila uprava policije u Istanbulu, javila je agencija Frans pres, prenosi Tanjug.

"Žena terorista, sa bombama i pištoljem, ubijena je u sukobu. Drugi napadač, muškarac je pobegao nakon što je povređen, kao i jedan policajac koje je lakše ranjen", rekao je Sahin.

Na televizijskim snimcima je pokazano telo žene napadača kako leži na asfaltu na putu ispred policijske stanice u okrugu Fatih, u centru Istanbula pošto je ubijena.

Napad je usledio nekoliko sati pošto su dve naoružane osobe ušle u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u predgrađu Istanbula.

Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, navela je turska agencija Dogan.

Rojters navodi da je policija uhapsila napadača na kancelariju vladajuće AKP, koji je istakao sa prozora kancelarije tursku zastavu sa dodatim amblemom mača.

Dan ranije dvojica ekstremista-levičara oteli su tužioca u Istanbulu i držali ga kao taoca u njegovoj kancelariji.

Policijske specijalne snage upale su u zgradu u pokušaju da oslobode taoca i ubila dvojicu napadača, dok je tužilac kasnije preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво