Читај ми!

Nove pretnje Izraelu "elektronskim holokaustom"

Hakerska grupa "Anonimusi" zapretila je da će sledeće nedelje, 7. aprila, u Izraelu izazvati "elektronski holokaust" kako bi "izbrisala" tu zemlju iz sajber prostora.

Uz snimke sukoba u Gazi, hakerska grupa "Anonimusi" najavljuje da će izbrisati Izrael iz sajber prostora, kao i da će 7. aprila 2015. biti 'elektronski holokaust'", prenosi Tanjug.

Na video-snimku pod nazivom "Poruka Anonimusa Izraelu" preti se obaranjem servera i veb-sajtova koji pripadaju vladi, vojsci i bankama, navodi britanski Indipendent i navodi da se vidi čovek u odelu sa maskom i čuje govor upućen "glupim cionističkim entitetima".

"Vraćamo se da vas ponovo kaznimo za vaše zločine na palestinskim teritorijama", glasi poruka na engleskom jeziku sa prevodom na arapski.

"Sve što vidimo jeste nastavak agresije, bombardovanja, ubijanja i otmica palestinskog naroda, kao u prošlom ratu protiv Gaze 2014. godine", dodaje se u poruci i tvrdi da "Anonimusi neće sedeti skrštenih ruku dok strane zemlje ćute i neće da odgovore na zločine protiv čovečnosti".

Na video-snimku se vidi i ponovo izabrani izraelski premijer Benjamin Netanijahu u nekom ratnom brifing centru i čuje pretnja:

"Kao što je obećano u ranijim napadima, nastavićemo da elektronski napadamo dok narod Palestine ne bude slobodan".

"Anonimusi" su pokretali sajber napade na Izrael u prošlosti, počevši od 2012. godine za vreme sukoba u Pojasu Gaze.

Treću godinu zaredom napad će se dogoditi 7. aprila.

Obaveštajni analitičar iz grupe "Levantajn", sa sedištem u Tel Avivu Benjamin Deker izjavio je za Njuzvik da izraelske vlasti ne smatraju "Anonimuse" ozbiljnom pretnjom.

"Kako su godine prolazile, videli smo da se, uprkos usavršavanju hakerskih tehnika, manje štete nanosi izraelskim sajber strukturama, uglavnom zahvaljujući tome što je Izrael izumeo većinu taktika sajber rata, i defanzivnih i ofanzivnih", rekao je Deker.

"Anonimusi", međutim, tvrde da su 2013. godine pričinili Izraelu štetu od tri milijarde dolara i da su ciljali više od 100.000 veb-sajtova, 40.000 Fejsbuk stranica, 5.000 Tviter naloga i 30.000 izraelskih bankovnih računa, preneo je izraelski list Haarec.

Izraelska vlada je tvrdila da nije bilo velikih poremećaja, iako su napadi blokirali veb-sajtove i uprkos tome što su lični podaci zvaničnika i detalji o kontaktima objavljeni onlajn.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво