Identifikovan organizator ubistva Borisa Njemcova?

Ruska istražna komisija je navodno identifikovala organizatora ubistva opozicionog političara Borisa Njemcova, objavili su ruski mediji.

Komisija je identifikovala ime osobe koja je obezbedila oružje, vozilo i novac za osumnjičenog za ubistvo Njemcova, navodi list Komersant, pozivajući se na izvore bliske istrazi, prenosi Tanjug.

Novi osumnjičeni, poznat samo pod imenom Ruslik, obezbedio je pištolj i vozilo licima umešanim u ubistvo ruskog opozicionara i obećao im da će svako dobiti po pet miliona rubalja (oko 85.000 dolara), piše Komersant.

List tvrdi da se veruje da je Ruslik naredio i organizovao ubistvo, preneo je Sputnjik.

Ruska policija je privela pet osumnjičenih za ubistvo, pod optužbom da su izvršili naručeno ubistvo.

Istražitelji su ukazivali na to da je zločin povezan sa podrškom koju je Njemcov pružio francuskom satiričnom časopisu Šarli ebdo, što su njegovi saradnici odbacili kao apsurdnu tvrdnju.

Vlasti su, takođe, navele da se ispituje mogućnost da je Njemcov ubijen ubog kritikovanja uloge Rusije u ukrajinskom sukobu, ili kao pokušaj da se destabilizuje zemlja.

Glavni osumnjičeni za ubistvo, bivši policajac Čečen Zaur Dadajev, prvo je priznao zločin, ali je kasnije rekao članu saveta Kremlja za ljudska prava da je priznao zato što su ga mučili.

Bivši potpredsednik vlade Njemcov, koji je postao otvoreni kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, ubijen je sa četiri hica iz vatrenog oružja, 27. februara, blizu Kremlja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво