Читај ми!

Lubic bio lečen zbog samoubilačkih poriva

Kopilot "Džermanvingsa" Andreas Lubic bio na terapiji zbog samoubilčkog poriva nekoliko godina pre nego što je postao pilot, saopštilo nemačko tužilaštvo. U javnosti se pojavio snimak sa Lubicovog treninga.

Nemačko tužlaštvo saopštilo je da je kopilot aviona Džermanvingsa, koji je pao sa 150 ljudi u francuskim Alpima, bio lečen zbog samobilačkog poriva, prenosi Beta.

Tužioci u Diseldorfu rekli su da je Andreas Lubic bio na terapiji zbog samoubilčkog poriva nekoliko godina pre nego što je postao pilot.

"U potonjem periodu i sve do nedavno, bilo je još poseta lekaru, s doznakom o bolovanju bez zabeleženih samoubilačkih težnji ili agresije protiv drugih", naveo je portparol tužilaštva Ralf Harenbrik.

Nije rekao kada je bilo objavljeno lečenje Lubica, koji je imao obuku za pilota u Nemačkoj i centru za obuku "Lufthanze" u Feniksu, u Arizoni.

Harenbrik je rekao da istražitelji zasad nisu našli naznake motiva zašto je Lubic oborio avion, kao ni znake psihičke bolesti.

Vlasti veruju, na osnovu snimljenih glasova iz pilotske kabine, da se Lubic zaključao u kokpitu i da nije dozvolio kapetanu da uđe pre nego što je krenuo da obrušava avion.

"Lufhtanza" je na pitanje da li je znala za Lubicovo psihijatrijsko lečenje, navela da su sve medicinske informacije predmet propisa o poverljivosti zdravstvenih podataka.

Tužioci su ranije rekli da su prilikom pretrage Lubicove kuće pronašli pocepanu doznaku za bolovanje zbog kojeg bi izostao s posla na dan nesreće.

Upitan da li je Lubic imao problema s vidom, drugi portparol tužilaštva u Diseldorfu Kristof Kumpa je rekao da nema podataka koji pokazuju da je imao psihičke smetnje koje bi uticale na njegov vid.

Nemački zvaničnici su rekli da Lubicov dosije u Federalnoj vazduhoplovnoj kancelariji sadrži primedbu koja znači da mu je potrebno "redovno medicinsko ispitivanje", ali nisu naveli da li se to odnosilo na psihičke ili fizičke karakteristike.

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo je Lubicu izdala potvrdu treće medicinske klase, što znači da nije ustanovljen neki psihički problem, poput psihoze, manično-depresivne psihoze ili personalnih poremecćaja. Potvrda znači i da nisu ustanovljene psihičke smetnje zbog kojih ne bi mogao bezbedno da obavlja dužnost.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво