Читај ми!

Sana, bombardovan štab pobunjenika

Najmanje 38 osoba poginulo je u sukobu sunitskih plemena i šiitskih pobunjenika iz pokreta Huti na jugu Jemena. Avioni arapske koalicije protekle noći onesposobili pistu aerodroma u Sani i bombardovali sedište pobunjenika u bazi El Subaha na zapadu prestonice Jemena, gde su ubili 15 vojnika.

U četvrtoj noćnoj vazdušnoj operaciji protiv šiitskih pobunjenika i trupa lojalnih bivšem jemenskom predsedniku Ali Abdulahu Salehu, paralisan je prestonički aerodrom koji je bio pod kontrolom pobunjenih Huta, prenela je agencija AFP.

"Ovo je bio prvi put od početka vazdušne kampanje da su pogodili pistu. Aerodrom je u potpunosti van upotrebe", potvrdio je izvor iz avijacije dan pošto je osoblje Ujedinjenih nacija evakuisano iz Sane.

Svedoci su naveli da su čuli tri jake eksplozije i videli veliki plamen kada je pogođeno aerodromsko postrojenje oko ponoći po lokalnom vremenu.

Tokom noći je, takođe, izvršen vazdušni udar na štab pobunjeničke Republikanske garde u bazi El Subaha u Sani i tom prilikom ubijeno je 15 vojnika, naveo je vojni zvaničnik.

Iz vojne bolnice u Sani su naveli da su posle racije primili 12 tela i 18 ranjenih vojnika.

Na meti vazdušnih udara bila je i Hudaida, vazdušna baza pod kontrolom pobunjenika u zapadnom Jemenu, u sklopu napora da se uništi njihova sposobnost vazdušne odbrane.

U drugoj raciji na meti je bila baza Prve artiljerijske brigade u Sadu, severnom uporištu pobunjenih Huta.

U subotu su evakuisane desetine stranih diplomata iz Jemena, a UN su povukle svoje osoblje posle trećeg po redu saudijskog noćnog bombardovanja Sane, dok su stanovnici potvrdili da se vode teške borbe Huta sa borcima pretežno sunitskih plemena na jugu zemlje, kao i sa pristalicama sadašnjeg predsednika Abedraboa Mansura Hadija u luci Aden.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво