Читај ми!

Moguće povlačenje pape Franje

Bečki nadbiskup kardinal Kristof Šenborn smatra da je moguće povlačenje poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje sa te funkcije.

Bečki nadbiskup kardinal Kristof Šenborn je u intervjuu za bečki dnevni list Esterajh, rekao da je "zamisliva ostavka pape Franje" i da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile papine izjave, prenosi Tanjug.

Šenborn je podsetio da je papa Franja star 79 godina, da ima samo jedno plućno krilo i da se ne štedi, već da daje sve od sebe.

"To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil, on kaže šta misli. Papa Franja je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Bendikt", podsetio je Šenborn.

Prema njegovim rečima, povlačenje pape je moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal istakao da katolici mogu da budu srećni što imaju papu Franju i da samo mogu da požele da ostane što duže na toj dužnosti.

Šenborn, međutim, dodaje da treba imati i razumevanja ako papa jednog dana kaže da nema više snage.

Papa Franja, prema njegovim rečima, jeste "ogroman poklon" i poredi ga sa papom Jovanom XXIII, koji je pre pet decenija doneo novine u crkvu.

"On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima", smatra Kristof Šenborn.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво