Читај ми!

Ponovo oskrnavljeno mesto ubistva Njemcova

Vandali su ponovo uništili improvizovani memorijalni centar koji su napravile pristalice ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova na mostu na kome je ubijen pre mesec dana.

Oko 10 muškaraca u crnoj odeći rano jutros su cveće, sveće i fotografije stavili u kese za smeće i odneli sa sobom, zabeleženo je na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama. Policija nije intervenisala, prenosi Tanjug.

"Došli su jutros u dva sata i uradili su to vrlo brzo. Po naređenju, naravno. To je zlobno i nisko", napisala je na Tviteru Natalija Pelevina, član Njemcovljeve liberalne partije RPR-Parnas.

Pristalice Njemcova su kasnije donele novo cveće na improvizovani memorijalni centar.

Ovo je bio drugi napad na improvizovani memorijalni centar.

Aktivisti iz malo poznate nacionalističke grupe prošle nedelje su precrtali znak "Njemcovljev most" koji su postavile pristalice i ostavili su poruku u kojoj kritikuju Njemcova zbog podrške "prozapadnoj pobuni u Ukrajini".

Ruska policija je privela pet osumnjičenih za ubistvo, pod optužbom da su izvršili naručeno ubistvo, ali nije objavila skoro nikakve detalje o istrazi, navodi AFP.

Istražitelji su ukazivali na to da je zločin povezan sa podrškom koju je Njemcov pružio francuskom satiričnom časopisu "Šarli ebdo", što su njegovi saradnici odbacili kao apsurdnu tvrdnju.

Glavni osumnjičeni za ubistvo Njemcova, bivši policajac Čečen Zaur Dadajev, prvo je priznao zločin, ali je kasnije rekao članu saveta Kremlja za ljudska prava da je priznao zato što su ga mučili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво