Читај ми!

Obama odbio sastanak sa Stoltenbergom

Predsednik SAD Barak Obama neće primiti generalnog seretara NATO-a Jensa Stoltenberga, iako je upućen zvaničan zahtev za sastanak u Beloj kući, navodi američka tv mreža "Foks njuz".

Kako navodi agencija Blumberg, Kancelarija Jensa Stoltenberga nije dobila nikakav odgovor na zahtev da se generalni sekretar NATO-a poseti Belu kuću. Umesto tog susreta, Stoltenberg je morao da se zadovolji sastankom sa sekretarom za odbranu Eštonom Karterom.

Stoltenberg će sutra u Vašingtonu prisustvovati sastanku na kome će biti prisutni vojni zvaničnici i stručnjaci iz SAD i NATO-a.

Izveštaj o Obaminom odbijanju dolaze u trenutku kada je Rusija rešena da testira vojnu spremnost NATO-a, navodi Foks njuz.

Juče je Švedska identifikovala četiri ruska aviona iznad Gotlanda. Letela su po dva "tupoljeva Tu-22M" i "suhoja Su-27".

Prošlog vikenda, ambasador Rusije u Danskoj Mihail Vanjin rekao je da bi Moskva mogla da pošalje nuklearne projektile na brodove te zemlje - članice NATO-a, ako se ona priključi sistemu vazdušne odbrane Alijanse.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи