Читај ми!

Asad: SAD treba da pređu sa reči na dela

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je da bi SAD trebalo da pređu "s reči na dela" posle izjave šefa američke diplomatije Džona Kerija da bi bio voljan da razgovara s njim o okončanju četvorogodišnjeg rata u toj zemlji.

"Pratimo sve izjave, ali čekamo dela, a onda ćemo odlučiti", rekao je Asad, a javlja sirijska agencija Sana, prenosi Beta.

U intervjuu za televizijsku mrežu Si-Bi-Es, Keri je juče rekao da SAD vrše pritisak na Asada da ozbiljno razmotri tranzicionu strategiju kako bi se okončao četvorogodišnji građanski rat u Siriji.

"Moraćemo na kraju da pregovaramo", rekao je Keri.

Neimenovani portparol Stejt departmenta izjavio je da Kerijeva izjava ne znači promenu američkog stava o situaciji u Siriji, uz ocenu da "nema budućnosti za brutalnog diktatora kao što je Asad u Siriji".

Asad je u kratkom komentaru rekao da bi svaka "promena stava međunarodne zajednice prema režimu u Damasku trebalo da počne prekidom političke i vojne podrške teroristima", misleći na sirijsku opoziciju i pobunjenike.

Sirijska štampa pozitivno je ocenila Kerijevu izjavu, ocenivši da predstavlja "priznanje legitimosti" sirijskog predsednika.

Više od 215.000 ljudi poginulo je u građanskom ratu u Siriji koji je počeo 15. marta 2011. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво