Turska blokirala pristup sajtu "Šarli ebdo"

Sud u Ankari doneo je odluku da se blokira pristup delovima 49 veb-sajtova, među kojima je i francuski "Šarli ebdo.

Osim sajta francuskog humorističkom časopisa "Šarli Edbdo", koji je u žižu svetske javnosti došao posle objavljivanja karikatura proroka Muhameda i masakra u kojem su islamski teroristi ubili 12 njegovih novinara i karikaturista, zabrana se odnosi na 47 turskih sajtova, prenose turski mediji.

Među njima su "Kiseli rečnik" i "Biserni rečnik", interaktivni sajtovi, na komima su korisnici mogli da postavljaju komentare o raznim događanjima u Turskoj i da o njima polemišu.

Odluka suda doneta je posle pritužbi Direkcije za telekomunikacije da sadržaji na tim sajtovima otvoreno vređaju religijska osećanja dela populacije, da vređaju vrednosti pojedinih religija i da štete javnom redu i miru u državi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво