Читај ми!

Sirija, "krmačama" na civile

Najmanje 18 civila poginulo je u napadu vladinih snaga na grad Alep na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako se navodi, jedna "krmača" bačena iz helikoptera pogodila je istočni sektor grada gde su se ljudi okupili da kupe i prodaju goriv, prenosi Tanjug.

"Krmača" je nevođena avio-bomba od 250 kilograma koja je korišćena u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije i predstavlja nestandardno, improvizovano oružje.

U severnoj provinciji Idlib, sedmoro građana je poginulo kada su Asadove snage bombardovale uporišta opozicije u blizini škole, saopštio je agenciji AFP predstavnik observatorije Rami Abdel Rahman.

Ovi napadi odvili su se neposredno nakon posete delegacije Ujedinjenih nacija gradu Alepu kako bi uticali na postizanje primirja u ovom gradu koji je od sredine 2012. godine podeljen između pripadnika sirijskih vojnih snaga i pobunjenika.

Predstavnici opozicionih snaga su u nedelju odbili plan primirja koji je predložio izaslanik UN Stafan de Mistura, navodeći da žele "sveobuhvatno rešenje'' sirijskog konflikta koje podrazumeva odlazak predsednika Bašar el Asada.

Pobunjenici su dodali da je još jedan od nerešenih problema upotreba "krmača" od strane sirijske vlasti koje je zabranila međunarodna zajednica.

Predsednik Sirije Asad negirao je da vojska upotrebljava takve eksplozivne naprave, preneo je AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво