Читај ми!

Ferguson, policajcu se neće suditi zbog ubistva

Američko ministarstvo pravosuđa neće krivično goniti bivšeg policajca Darena Vilsona zbog ubistva nenaoružanog tamnoputog tinejdžera Majkla Brauna u Fergusonu avgusta prošle godine. Ministarstvo smatra da nije bilo dokaza da je policajac lagao tokom svedočenja u kojem je rekao da je bio uplašen za svoj život.

Ministarstvo smatra da nije bilo dokaza da je policajac lagao tokom svedočenja u kojem je rekao da je bio uplašen za svoj život, prenosi Tanjug

U izveštaju se takođe navodi da nije bilo pouzdanih dokaza da je Braun podigao ruke uvis na zahtev policajca Vilsona, ali je okrivilo grad Ferguson zbog rasne pristrasnosti u primeni zakona.

U izveštaju je navedeno da su tamnoputi građani u odnosu na belce diskriminisani, i na meti preterane policijske sile, neosnovanih kontrola u saobraćaju i kazni za sitne prekršaje, kao što je hodanje sredinom ulice.

Pažnja saveznih vlasti biće usmerena na Ferguson, gde je dužnost lokalnih vlasti da isprave rasne predrasude, za koje se veruje da su duboko ukorenjene u policiji i u zatvorima.

Ubistvo Brauna izazvalo je seriju protesta i nereda, ali je bilo povod za započinjanje nacionalnog dijaloga o policijskoj upotrebi sile i njihovog odnosa prema manjinskim zajednicama, a Vislon je, u međuvremenu, napustio policijsku službu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи