Читај ми!

Turska, privedeno deset ekstremista IS

Policija u Turskoj je privela deset ekstremista Islamske države, koje je otkrila tokom racije po kućama u severozapadnoj turskoj provinciji Sakarja.

Pretpostavlja se da su osumnjičeni turski državljani, navodi turska agencija Dogan, bez davanja više informacija o slučaju, prenosi Tanjug.

I prošlog meseca je pritvoreno pet Turaka osumnjičenih za pripadnost IS, pošto su turske vlasti navele da je na stotine Turaka se priključilo džihadistima u Siriji i Iraku.

Turska vojska je pokrenula disciplinski postupak protiv svog vojnika Ozgura Orsa koji je odbio da se suprostavi džihadistima, nakon čega je nestao na granici sa Sirijom.

Podoficir Ors je nestao u januaru pošto je prešao granicu sa Sirijom iz jugoistočne turske provincije Kilis u operaciji hvatanje grupu krijumčara.

Vojska je optužila vojnika da je naneo štetu ugledu države i armije zato što se nije odupreo ekstremistima IS, piše turski dnevnik Milijet.

Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da bude otpuštan iz vojske, prenela je agencija AFP.

Mediji su ranije spekulisali da su Orsa možda oteli ekstremisti IS - tvrdnje koje nisu potvrdili zvaničnici niti vojska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво