Читај ми!

U seriji eksplozija u Iraku poginulo 27 ljudi

U današnjim eksplozijama automobila-bombi na pijaci i šiitskim kontrolnim punkotvima poginulo je 27 ljudi, saopštili su irački zvaničnici.

Prvi napad se dogodio jutros kada je jedan automobil bomba eksplodirao blizu prepune pijace u gradu Balad Ruzu, 70 kilometara severoistočno od Bagdada, prenosi Tanjug.

Nekoliko minuta kasnije, drugi automobil bomba je eksplodirao, a meta su bili ljudi koji su se okupili na mestu prve eksplozije.

Policija i bolnički zvaničnici su saopštili da je 11 osoba poginulo, a 50 ranjeno.

Nešto kasnije, bombaš samoubica udario je automobilom prepunim eksploziva u kontrolni punkt na kome su se nalazili pripadnici šiitske milicije koji se bore protiv esktremista Islamske države, blizu grada Samare, 95 kilometara severno od Bagdada.

U tom napadu poginulo je osam šiitskih boraca, a 15 ranjeno.

Samara i susedne oblasti su pod stalnim napadima ekstremista ID, koji su zauzeli velike delove zapadnog i severnog Iraka u ofanzivi prošlog leta.

U međuvremenu, u Bagdadu, irački premijer Hajder al-Abadi obećao je da će pronaći i kazniti one koji stoje iza uništavanja retkih antičkih predmeta u severnom gradu Mosulu.

Islamska država je u četvrtak objavila video-snimak na kome se vide ekstremisti kako maljevima uništavaju statue, opisujući ih kao idole koji moraju da budu uklonjeni, a ovaj čin naišao je na osude širom sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво