Читај ми!

Španija, hapšenja zbog ratovanja u Ukrajini

Španska policija uhapsila je osam muškaraca za koje kaže da su se vratili nakon što su se na istoku Ukrajine borili na strani proruskih snaga, naveli su izvori bliski istrazi.

Policija je uhapsila osmoricu ljudi u šest regiona, saopštilo je ministarstvo policije, a neimenovani izvor rekao da se radi o levičarima, na strani proruskih snaga, preneo je AFP.

U saopštenju se kaže da je osam španskih boraca uhapšeno nakon što su se vratili iz regiona Donbasa i da su optuženi za razne zločine, navodi Tanjug.

Neimenovani izvor kaže da bi oni mogli da budu optuženi za posedovanje oružja, učešća u ubijanju i kršenje španske neutralnosti u ukrajinskom sukobu.

Taj izvor je rekao da su uhapšeni bili inspirisni Međunarodnim brigadama, međunarodnim dobrovoljačkim snagama koje su se borile protiv generala Franka za vreme građanskog rata u Španiji.

Jedna španska levičarska grupa je preko interneta pozvala u avgustu prošle godine istomišljenike da idu na istok Ukrajine i bore se protiv "raka fašizma" koji se širi Ukrajinom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи