Читај ми!

Švedski univerzitet odbio da ugosti karikaturistu Vilksa

Univerzitet Karlstad u Švedskoj odbio je da se na njemu održi predavanje umetnika koji je nacrtao karikaturu proroka Muhameda. Ovakva odluka doneta je zbog toga što je tokom njegovog predavanja u Kopenhagenu izvršen napad u kojem su ubijene dve osobe.

Predavanje Larsa Vilksa odbijeno je jer ne može da se garantuje bezbednost, saopštio je Univerzitet Karlstad, prenosi Beta.

Lokalna asocijacija za spoljnu politiku pozvala je Vilksa da 17. marta govori o slobodi izražavanja nakon terorističkog napada na redakciju satiričnog magazina Šarli ebdo u Parizu.

Vilks je 14. februara bio gost slične tribine u Kopenhagenu, i tom prilikom je jedan islamski ekstremista otvorio vatru i ubio jednog od učesnika. Napadač je otišao dalje, otvorio vatru i ispred jedne sinagoge ubio još jednog čoveka. U ovim napadima još pet osoba je ranjeno.

Organizatorka otkazane tribine u Švedskoj Pola Holst nazvala je odluku univerziteta "pobedom ekstremizma i teoririzma", ali je izrazila uverenje da će tribina biti održana na drugom mestu u Karlstadu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво