Читај ми!

Kijev počeo povlačenje teške artiljerije

Generalštab ukrajinske vojske izdao je saopštenje u kojem se kaže da je počelo povlačenje teškog naoružanja sa demarkacione linije na istoku Ukrajine, javio je Tas.

Kijev je počeo povlačenje "artiljerijskog oruđa sa demarkacione linije", preneo je saopštenje vojske list Ukrajinska pravda.

Agencija Rojters je prenela izveštaj ukrajinske vojske da drugi dan uzastopno nije pretrpela žrtve na frontu, što je znak da se poštuje dogovoren prekid vatre.

Lider "Luganske Narodne Republike" Igor Plotnicki rekao je ranije da ta republika ispunjava obavezu povlačenja teškog naoružanja sa linije razdvajanja kijevske vojske i proruskih snaga, u skladu sa sporazumima iz Minska i da je iz nje povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja.

"Povlačenje teškog naoružanja je kompletirano 80 odsto, a to je potvrdila i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju", rekao je Plotnicki.

Za to vreme, lider "Donjecke Narodne Republike" Aleksandar Zaharčenko tvrdi da je povučeno 90 odsto teškog naoružanja.

Vojni predstavnik Kijeva Andrej Lisenko rekao je u utorak da će Kijev početi povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja ukoliko se prekid vatre poštuje dva dana.

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov oštro kritikovao Ukrajinu zbog odbijanja da započne povlačenje teškog naoružanja iz zona u sukobu na istoku te zemlje dok proruske snage u potpunosti ne ispune sve obaveze iz protokola o primirju.

Lavrov je novinarima rekao da je takav zahtev "smešan". "Svi razumeju da ne postoji idealno primirje i idealan režim primirja", rekao je Lavrov, prenosi Beta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се