Читај ми!

Za sada bez "renesanse" u odnosima Rusije i Zapada

Renesansa u odnosima Rusije i Zapada nastupiće kada se budu uvažavali interesi Rusije, izjavio je pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov. Putin krši sve međunarodne norme, poručuje američki državni sekretar Džon Keri.

Dmitrij Peskov je, u intervju za Si-En-En, rekao da jedino što Rusija želi je da se prema njenim nacionalnim interesima i suverenim pravima Zapad odnosi sa dužnim uvažavanjem i dodao da čim se to desi nastupiće period nove renesanse u međunarodnim odnosima, prenosi Tanjug.

RIA Novosti podseća da su se odnosi Rusije i Zapada zaoštrili zbog krize u Ukrajini.

U međuvremenu, američki državni sekretar Džon Keri optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da destabilizuje Ukrajinu tako što "otima zemlju", upozorivši Moskvu da proruske snage nisu ispunile uslove prekida vatre.

Keri je rekao na Odboru za spoljne poslove američkog Senata da Putin sprovodi politiku koja "krši sve međunarodne norme" i da je u Lugansku i Donjecku, a sada i u Debaljcevu, ohrabrio i direktno omogućio otimanje zemlje kako bi destabilizovao Ukrajinu.

Keri je na sednici Odbora, u pripremljenom tekstu, rekao da je dugo vremena poštovanje međunarodnih granica i neuzimanje teritorije silom, bio standard za koji su se borile države.

Agencija AFP je prenela da je Keri u utorak direktno optužio ruske lidere da ga "lažu u lice" što se tiče sukoba u Ukrajini.

"Do danas, niti je Rusija, niti snage koje ona podržava, ni blizu nisu uspeli da ispuni ono za šta su se zalagale", rekao je Keri na Odboru i upozorio da će, u slučaju njihovih daljih nespeha, biti daljih konsekvenci po rusku privredu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи