Najmanje 150 žrtava u Alepu

U sukobima sirijskih bezbednosnih snaga i pobunjenika u Alepu i okolini tog grada poginulo je najmanje 150 ljudi, saopštila je je Opservatorija za ljudska prava.

Kako se navodi, poginulo je 70 pripadnika provladinih snaga i više od 80 pobunjenika, prenosi Tanjug.

Sirijske bezbednosne snage pokrenule su ofanzivu u Alepu, gde se bore protiv više pobunjeničkih grupa, prenela je agencija Rojters.

Ujedinjene nacije se zalažu za prekid vatre da bi se tom području dopremila hitna humanitarna pomoć.

Predstavnik sirijske Opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Londonu, Rami Abdulrahman je rekao da je moguće da je broj žrtava među vladinim snagama veći jer se 25 vojnika vode kao nestali.

Prema njegovim rečima, 66 pobunjenika je poginulo iz raznih grupa, kao i najmanje 20 iz Nusra Fronta.

Sirijska vojska je juče zauzela nekoliko sela severno od Alepa, čime je uspela da preseče put koji povezuje Alepo s turskom granicom.

Grad Alepo je najveći u Siriji, a podeljen je od sredine 2012. godine tako da ga delimično kontrolišu i vladine i opozicione snage.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво