Читај ми!

Porošenko: Vojna uprava ako ne prestanu sukobi

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko upozorio je da će širom zemlje uvesti vojnu upravu ukoliko se ne smire borbe u Ukrajini u kojima je od aprila prošle godine ubijeno više od 5.300 ljudi.

Upozorio sam na sastanku ukrajinske vlade čak i pre Minska da, ako se ne uspostavi mir, moraćemo da donesemo veoma tešku ali neophodnu odluku uvođenja vojne uprave, rekao je Petro Porošenko na ceremoniji predaje opreme ukrajinskim graničarima u Kijevu, javlja Interfaks.

"Još jednom naglašavam: u ovom slučaju vojna vlada ne bi bila uvedena samo u Donjecku i Lugansku, već u celoj zemlji", rekao je Porošenko, prenosi Beta.

Predsednik Ukrajine je naveo da će, pošto je analizirao zakon o vojnoj vladi, predstaviti parlamentu amandmane na njega, koji će omogućiti efikasniju odbranu zemlje, u slučaju da mir ne bude uspostavljen.

"Prvo, oslonićemo se na same sebe i koordiniraćemo akcije sa našim partnerima i prijateljima", dodao je Porošenko.

Ukrajinske snage i proruski separatisti gađali su i u subotu jedni druge teškom artiljerijskom paljbom, dok otkucava vreme do primirja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи