Damask, eksplozija u autobusu

U eksploziji bombe postavljene u autobus koji je vozio šiitske hodočasnike iz Libana po njihovim svetim mestima u Damasku, poginulo je najmanje sedmoro ljudi, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

U ovom napadu, koji se dogodio u blizini Citadele i drevnog bazara Hamidije, takođe je ranjeno najmanje 20 osoba, prenosi AP.

Prema izveštaju televizije El Manar, koja pripada militantnoj libanskoj šiitskoj grupi Hezbolah, autobus je pripadao jednoj agenciji iz Libana, specijalizovanoj za hodočasničke ture šiita i krenuo je rano jutros iz Bejruta za Damask.

Kako prenose sirijski državni mediji, još jedna bomba je pronađena u blizini raznetog autobusa i ona je demontirana. Još nije jasno kada i kako je bomba koja je eksplodirala postavljena u autobus.

Sirijska sunitska grupa Nusra front, koja je u vezi sa El Kaidom, preuzela je odgovornost za ovaj napad, tvrdeći da su putnici iz autobusa u stvari borci Hezbolaha, i da se oni u Siriji bore na strani predsednika Bašara el Asada.

Nusra front uz to tvrdi da se radilo o samoubilačkom bombaškom napadu, a ne o podmetnutoj bombi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи