Oboren avion s drogom u Venecueli

Venecuelanska vojska potvrdila je da je iznad Karipskog mora oborila mali civilni avion, za koji je verovala da je prenosio drogu, a zvaničnici sa obližnjeg ostrva Aruba naveli su da su u vodama u koje je letelica pala pronašli pakete kokaina.

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino rekao je da je avion ušao u vazdušni prostor Venecuele bez dozvole i nije odgovorio na naređenja da se odmah prizemlji, prenosi Beta.

Padrino je dodao da je avion leteo iz pravca Centralne Amerike i da je oboren 25 nautičkih milja od Arube, ali nije izneo nikakve informacije o onima koji su bili u avionu.

Vlasti Arube, koja pripada Kraljevini Holandiji, rekle su da je letelica, registrovana u SAD, pala u teritorijalne vode tog ostrva.

Glavni tužilac Erik Olthof rekao je da je nedaleko od mesta pada aviona pronađeno 400 paketa kokaina, kao i ljudski ostaci, ali je dodao da je još rano da bi se utvrdilo koliko je ljudi bilo u letelici i ko su oni bili.

Venecuela je poslednjih godina oborila brojne avione za koje je sumnjala da prenose drogu, uglavnom iznad zapadnog dela zemlje.

Ta država je glavna tranzitna zona za kokain koji dolazi iz Kolumbije, a namenjen je tržištima SAD i Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво