Ovaj put bez Mita Romnija!

Mit Romni saopštio je da se neće treći put kandidovati za mesto predsednika SAD. Romnijeva odluka iznenadila je republikance, jer se nekoliko dana ranije činilo da je njegova kandidatura izvesna. Bolje je dati šansu novom kandidatu, poručuje Romni.

Favorit republikanaca Mit Romni je, posle nekoliko meseci neizvesnosti, saopštio da se 2016. godine neće kandidovati za mesto 58. američkog predsednika, prenosi Njujork tajms.

"Odlučio sam da je bolje da date šansu drugim stranačkim liderima da neko od njih postane naš sledeći predsednički kandidat", bio je izričit Romni tokom telefonskog obraćanja svojim pristalicama.

Romni je naglasio da je malo verovatno da se u međuvremenu okolnosti promene i da se predomisli, i kako je dodao, teška srca odustaje od trke za mesto u Beloj kući.

Kritikujući politiku Baraka Obame i Hilari Klinton, Romni je nedavno izjavio kako ozbiljno razmišlja da treći put uđe u predsedničku trku, ali je sada potvrdio da je ipak promenio planove za 2016. godinu.

Na predsedničkim izborima 2008. godine Romni je bio jedan od kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD, ali je izgubio od Džona Mekejna.

Romni je ponovo bio jedan od kandidata na izborima 2012., ali je tom prilikom izgubio od sadašnjeg predsednika Baraka Obame.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи