Prethodnica NATO-a uskoro u Istočnoj Evropi

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će ovaj savez rasporediti male jedinice za koordinaciju udarnih snaga u šest istočnoevropskih država članica kao odgovor na "rusku akciju u Ukrajini".

Stoltenberg je naveo da će NATO rasporediti jedinice u Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji, kao i da će ministri odbrane 28 država članica NATO-a razgovarati 5. februara o punim snagama za brzo delovanje koje bi mogle za kratko vreme da reaguju u bilo kojem žarištu na teritoriji Evrope, prenela je agencija AP.

Male jedinice prethodnice biće sačinjene od nekoliko desetina vojnika i planiraće i organizovaće vojne vežbe, a obezbeđivaće komandu i kontrolu za eventualna pojačanja.

"Oni će biti ključni, jer će biti veza između nacionalnih snaga i NATO-a. Oni će planirati i organizovati vežbe i obezbediti neke ključne komandne elemente za pojačanja", rekao je Stoltenberg.

On je precizirao da bi trebalo da iduće nedelje budu poznate članice NATO-a koje će da obezbede nekoliko hiljada vojnika, a da su Norveška, Nemačka i Holandija izrazile spremnost da daju svoj doprinos.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи