Modernizacija ruske vojske do 2020.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu istakao je da neće dozvoliti da bilo ko ima vojnu nadmoć nad Rusijom i najavio da će biti ispunjen plan modernizacije oružanih snaga do 2020. godine.

"Zadatak koji je zadao predsenik, u cilju sprečavanja da neko dobije vojnu nadmoć nad Rusijom, biće u potpunosti obavljen", naglasio je Šojgu, prenosi Rojters.

I pored sankcija Zapada, pada cene nafte na svetskim tržištima i preteće recesije, Šojgu namerava da sprovede plan koji će koštati zemlju više milijardi dolara, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, biće ispunjen plan vlade koji predviđa do 2020.opremanje modernim naoružanjem.

Tenzije između Rusije i Zapada su porasle zbog konflikta na istoku Ukrajine.

Rusija je kritikovala širenje NATO na istok Evrope, a Vladimir Putin je optužio ukrajinsku vojsku, koja se bori protiv proruskih snaga u istočnoj Ukrajini, da je marioneta NATO protiv Rusije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво