Читај ми!

Ubica boraca protiv aparthejda pušten na uslovnu

Jedan od najozloglašenijih ubica, koji se obračunavao sa borcima protiv aparthejda, Judžin de Kok, poznat kao "Iskonsko zlo", pušten je na uslovnu slobodu posle 20 godina provedenih u zatvoru.

Ministar za kazneno-popravne službe Majkl Masuta rekao je da je u interesu pomirenja nacije odlučio da De Koku da uslovnu slobodu, preneo je Frans pres.

De Kok je osuđen na dve doživotne kazne zatvora plus 212 godina u zatvoru za njegove aktivnosti kao šefa zloglasnog policijskog odreda, koji je ubijao aktiviste protiv aparthejda.

Bivši pukovnik De Kok priznao je više od 100 počinjenih ubistava, mučenja i prevara pred Komisijom za istinu i pomirenje.

Komisija je osnovana 1995. godine s ciljem da razmatra amnestiju za one koji su priznali svoje zločine tokom aparthejda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи