Kastro pozvao SAD da ukinu sankcije Kubi

Kubanski predsednik Raul Kastro zatražio je od SAD da ukinu sankcije Kubi kako bi se napredovalo u diplomatskom približavanju Havane i Vašingtona.

"Glavni problem nije još rešen. Treba da se ukine ekonomski, trgovinski i finansijski embargo koji je izazvao ogromnu ljudsku i privrednu štetu", rekao je Kastro u San Hozeu gde je počeo dvodnevni samit Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC).

Kastro na samitu treba da iznese detalje o približavanju SAD i Kube posle skoro pola veka.

Šef diplomatije Kostarike Manuel Gonzales izjavio je pre početka skupa da će se u finalnoj deklaracija samita ponovo osuditi američki embargo uveden Kubi 1962. godine.

Američki predsednik Barak Obama zatražio je prošle nedelje od Kongresa da razmotri ukidanje sankcija Kubi.

Na dnevnom redu samita biće borba protiv siromaštva, koja pogađa 28 odsto od 600 miliona Latinoamerikanaca.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи