Masovno hapšenje mafijaša u Italiji

Italijanske vlasti su izvršile oko 170 naloga za hapšenje u velikoj akciji protiv organizovane kriminalne grupe 'Ndrangeta u južnoj Italiji, koja ima, prema rečima zvaničnika, duboke korene u poslovnom svetu na severu zemlje.

Glavni italijanski tužilac za borbu protiv mafije Franko Roberti opisao je na današnjoj konferenciji za novinare u Bolonji ovu akciju kao "istorijski" korak u borbi protiv organizovanog kriminala, prenosi Beta.

Neki od onih čija se imena nalaze na nalozima – uhapšeni su, dok su drugi već pritvoreni po drugim optužbama ili su u procesu zatvaranja.

Tužilac Bolonje Roberto Alfonso rekao je da je ta operacija pokazala novu stranu 'Ndrangete, koja se već pokazala kao infiltrirana u ekonomsko i političko tkanje severa Italije.

Većina naloga za hapšenje izvršena je u jednom od najbogatijih italijanskih regiona – Emiliji-Romanji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво