Читај ми!

Mobilizacija Hezbolaha, Izrael "pali" tenkove

Gomila se oružje na granici Libana posle raketnog napada Hezbolaha na izraelske snage. Poginula dvojica izraelskih vojnika. Ubijen španski pripadnik UN. Hezbolah mobiliše snage, Izrael dovlači trupe. Pripadnici Vojske Srbije bezbedni.

Napad je bio odgovor na to što je protivtenkovskom raketom pogođeno izraelsko vojno vozilo na području tromeđe Izraela, Libana i Sirije, koje je Izrael okupirao, prenosi Beta.

"Najpre je izvedena akcija protiv okupiranog dela Libana", rekao je vojni izvor za AFP, dodavši da je "Izrael odgovorio gađanjem pogranične oblasti" Libana.

Libanski zvaničnici kažu da je Izrael odgovorio ispaljivanjem 25 topovskih granata na Liban.

Tokom izraelskog granatiranja, ubijen je španski pripadnik tamošnje misije UN, UNIFIL-a. 

Izrael je jutros iz vazduha gađao i položaje artiljerije sirijske vojske, što je bio njegov odgovor na napad raketom u utorak na Golansku visoravan koju drži Izrael.

U tom napadu ubijena su dvojica Izraelaca, a nekoliko ih je ranjeno, saopštila je izraelska vojska.

Pogranična oblast je poprište razmene vatre od prošle nedelje, kada je Sirija optužila Izrael za bombardovanje.

Tada je poginulo šest pripadnika borbene libanske organizacije Hezbolah i jedan general iz Irana.

Ministarstvo: Pripadnici Vojske Srbije bezbedni

Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u multinacionalnoj operaciji UNIFIL u Libanu – dobro su, bezbedni su i nalaze se na sigurnom, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu odbrane.

"Naši mirovnjaci uvežbavaju definisane procedure za reagovanje u kriznim situacijama, a mi neprekidno pratimo situaciju na terenu i održavamo kontakt sa našim ljudima angažovanim u zoni operacije", rekao je Beti portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, major Jovan Krivokapić.

Vojska Srbije u mirovnoj misiji UNIFIL u Libanu ima ukupno 177 pripadnika, među kojima su pripadnici pešadijske čete, voda za zaštitu snaga i štabni oficiri. To je najbrojnija pojedinačna mirovna misija Vojske Srbije, koja ukupno širom sveta u više od deset misija ima oko 330 mirovnjaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво