Читај ми!

Bagdad, pucano na avion "Flaj Dubaija"

Na avion niskobudžetne kompanije "Flaj Dubai" pucano je na aerodromu u Bagdadu. Dva putnika su lakše ranjena od kuršuma koji su probili avion.

"Emirejts erlajnz" u čijem vlasništvu je poznata niskotarifna kompanija, saopštila je ubrzo posle tog incidenta da je odlučila da ukine sve letove za Bagdad, prenosi Tanjug.

Meci su zasuli avion ubrzo pošto je sleteo na aerodrom, preneo je Rojters izjavu neimenovanog iračkog zvaničnika.

Predstavnik vazduhoplovnih vlasti i bezbednosne službe u izjavama toj agenciji potvrdili su da se incident dogodio, a da su dva putnika lakše ranjena kad su, kako su naveli, tri ili četiri metka probila avion.

Oni nisu mogli da navedu kakvo je tačno oružje korišćeno.

Međutim, portparol avio-kompanije je saopštio da je reč o vatri koja je otvorena iz lakšeg naoružanja.

"Posle sletanja aviona "Flaj Dubai" na liniji FZ-215 na bagdadski međunarodni aerodrom, otkrivena je šteta na trupu aviona koja je naneta iz lakog oružja", naveo je portparol.

On je rekao da putnicima nije bila potrebna medicinska pomoć i dodao da je o celom slučaju pokrenuta istraga.

Kompanija "Emirejts erlajnz" saopštila je ubrzo da je posle tog incidenta odlučila da suspenduje letove za Bagdad.

"Suspendovali smo letove istog trena", izjavio je šeik Madžid el Muala, potpredsednik odeljenja za komercijalne poslove kompanije iz Dubaija.

On je potvrdio da je razlog donošenja takve odluke pucnjava na aerodromu.

Osim te kompanije, odluku da obustavi letove donele su i kompanije "Etihad ervejz" i "Er Arabija", u skladu sa direktivom vazduhoplovnih vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neimenovani zvaničnik iračkih vazduhoplovnih vlasti rekao je da je Irak doneo odluku da na kratko u ponedeljak obustavi letove, ali da je najveći broj letova od jutros ponovo uspostavljen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво